Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt.

Szelektív hulladékgyűjtés

 

Lakossági házhoz menő szelektív hulladékszállítás

 

A Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. 2014 januárjától kísérleti jelleggel vezette be a lakossági házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést.

2015. január 01-től törvényi előírás értelmében minden érintett ingatlanon képződő települési hulladékot elkülönítetten kell gyűjteni úgy, hogy a hulladék hasznosítható összetevői ne keveredjenek a vegyes hulladékkal. A kötelező lakossági házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés bevezetésével a hulladékgyűjtő szigeteken történő elhelyezés csak kiegészítő megoldásként, elsősorban olyan sűrűn lakott településrészeken lesz alkalmazható, ahol a házhoz menő gyűjtés nem biztosítható.

Lakossági házhoz menő szelektív hulladékszállítás rendszere

A megtelt szelektív hulladékgyűjtő zsákokat a lakosság a vegyes (kukás) hulladék ürítésének napján helyezheti ki az ingatlana előtti közterületre, jól látható helyre reggel 7.00 óráig.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a zsákok elszállítását külön gépjárművel végezzük, azokat nem a vegyes hulladékot begyűjtő (kukás) hulladékgyűjtő gépjárművek szállítják el.  A két gyűjtőjármű nem azonos időben végzi a szállítást, ezért kérjük Önöket, hogy a zsákokat abban az esetben is hagyják kint a közterületen, ha az ingatlanhoz tartozó kukát már kiürítették.

A kihelyezett zsákok gyűjtése során a cserezsákot a postaládába elhelyezve biztosítjuk a gyűjtés zökkenőmentes folyamatosságát.

Felhívjuk figyelmüket, hogy a megfelelő szelektív hulladékgyűjtő zsákokba csak azonos alapanyagú (vagy papír, vagy műanyag) hulladékot helyezzenek el. Amennyiben a zsákokban különböző alapanyagok (papír és műanyag) keveréke, vagy egyéb vegyes hulladék találhatók, azokat a Városgazdálkodási Nonprofit Zrt. nem szállítja el.

Kérjük Önöket, hogy a zsákokba kizárólag tiszta állapotú hulladékot helyezzenek el. Abban az esetben, ha a hulladék szennyezett, úgy azt a vegyes hulladékgyűjtő edényzetbe (kukába) dobják. A PET palackokat, valamint a papírdobozokat préselés után helyezzék el a megfelelő zsákba. Mosó-, mosogatószeres flakonokat csak kimosott állapotban préselve gyűjtsék.

 

Ma én várok gazdira

Városunk gazdátlan kutyusai várják az örökbefogadni vágyókat!

Időjárás városunkban


Mai névnaposaink

Piroska

A Mi városunk képekben

Hajdúszoboszló szépségei a Városgazda szemével