Tisztelt Ügyfeleink!

A hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény alapján 2023. július 01től a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt látja el a hulladék begyűjtését és kezelését, ezért tájékozatni szeretnénk az Önöket érintő változásokról.
A közszolgáltatás körébe tartozó gyűjtőjáratos (kukásautós) kommunális és szelektív hulladékok gyűjtése a továbbiakban is a megszokott módon történik, a gyűjtési napok változatlanul hagyása mellett.

A lakossági ügyfeleinknek nincs tennivalója az átállással kapcsolatban, viszont a gazdálkodó szervezeteknek és intézményeknek regisztrálni kell a MOHU Partnerportálon.
Az előírásoknak történő megfelelés érdekékében azonban jelentős változások lépnek életbe az általunk üzemeltetett hulladékudvaron.

Gazdálkodó szervezet, intézmény nem szállíthat be semmilyen hulladékot a hulladékudvarba. Legfontosabb változás azonban az, hogy vegyes (kommunális) hulladékot a továbbiakban nem tudunk a lakosságtól sem átvenni. Amennyiben többlet hulladék keletkezik a lakosságnál vagy cégeknél az általa használt edényzet mértékéig (max. 1100 literig), eseti ürítésre van lehetőség, melyet egyeztetni szükséges. Ezek ürítése és begyűjtése az általunk végzett gyűjtőjárattal történik. Amennyiben nagyobb mennyiség keletkezik a lakosságnál/cégnél, kérhetnek eseti (konténeres) hulladékszállítást, amelyet a régiókoordinátor (TAPPE Kft.) telefonon történő megkeresésével lehet igényelni, aki tájékoztatást ad az árakról és a kihelyezés feltételeiről. Egyenlőre telefonszám nem áll rendelkezésünkre. Amennyiben konkrét információnk lesz erre vonatkozóan természetesen azonnal tájékoztatjuk Önöket.

Zöldhulladékot kizárólag lakosságtól veszünk át, szigorúan betartva a napi maximum 2 köbméter mennyiséget.

Több pontban változik a hulladékudvarban leadható hulladékok átvételi rendje:

  • Beszállítás esetén a mérlegelés előtt szükséges az ügyfelek lakcímkártyával történő azonosítása, a beszállításra kerülő hulladékok ellenőrzése.
  • Minden hulladéktípust külön szükséges mérlegelni, ezért azokat kötegelve vagy úgy elkülönítve kell beszállítani, hogy mérhető legyen.
  • A beszállított hulladékot szükség esetén a mérlegre kell helyezni, ehhez nem tudunk segítséget adni. Amennyiben a beszállított hulladék súly indokolja segítőt kell hozni magukkal.
  • Bizonyos hulladékok esetében maximális napi és/vagy éves átvehető mennyiségi korlát lett megadva, többek között ezért csak az ingatlantulajdonos jelenlétében kerülnek átvételre a hulladékok. Más által (megbízásból) történő leadásra nincs lehetőség.
  • A hulladékudvarból történő kiszállítások optimalizálása érdekében a papír és kartondoboz csak lapra hajtogatva helyezhető el a konténerbe.
  • Lehetőség nyílik fa és bútorok leadására, amelyet szintén lapra szerelt állapotban tudunk átvenni.
  • Csak beazonosítható és szállítható állapotban lévő veszélyes hulladékot tudunk fogadni, a napi (kvóta) mennyiség figyelembevételével.
  • Elektromos és elektronikai hulladékot csak ép, bontatlan állapotban veszünk át.
  • A hulladékudvaron lehetőség nyílik telefonon történő egyeztetést követően lom elhelyezésére. Csak jóváhagyott beszállítást van módunkban fogadni. Egyeztetni a 06-30-856-49-34-es telefonszámon lehet.

A hulladékudvarban az alábbi lakosságnál keletkező hulladékot tudjuk átvenni:

Segítő együttműködésüket köszönjük!

Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Nonprofit Zrt.